Fem tips på miljöfilmer

När inspirationen tryter kan det vara skönt att koppla av en stund och ladda upp med filmer som får igång tankarna.

Vi har samlat fem av våra favoriter inom film och dokumentärvärlden. Se för att inspireras eller förfäras.

  • No Impact Man (2009) är ett projekt av Colin Beavan, bosatt i centrala new York, som gick ut på att reducera sitt ekologiska fotavtryck till noll under ett års tid. Med sin positiva inställning vill han inspirera till en mer hållbar livsstil.
  • An Inconvinient Truth (2006) är kanske en av de mest kända miljöfilmerna, skapad av politikern och entreprenören Al Gore. Filmen fokuserar på den globala uppvärmningen och gav ny skjuts åt miljörörelsen då den lanserades.
  • Home (2009) innehåller fantastiska bilder av jordens vackraste och fulaste platser. Filmen guidar oss från jordens skapelse till människans intåg och påverkan på världen med det naturliga kretsloppet som utgångspunkt.
  • Gasland (2010) är en dokumentär om naturgasutvinningen i USA som enligt filmaren Josh Fox utgör det största hotet mot landets vattenförsörjning. Landet har lagar för att skydda vattnet, men gas och oljeindustrin omfattas inte av dessa lagar.
  • Wall-e (2008) är en animerad film som utan att predika får fram budskapet att vi måste ta hand om den jord vi har att tillgå.

Här finns en lista på fler filmer under samma tema.

Kommentarer

  1. "Underkastelsen" av Stefan Jarl

    Anna 2013-09-10 01:04:23 svara