Överst: Rödbeta, morot, palsternacka, gulbeta, pumpa, sill
Underst: Lök, vitlök, vinteräpple, äpple, päron, tranbär och butternut

Mat i säsong januari–mars

Trots att vintern inte erbjuder mängder av nyskördade matvaror finns det ändå en hel del svenska grönsaker i matbutikerna. Ladda kylen med olika sorters rotsaker, kål- och löksorter. Fyll fruktskålen med svenska äpplen och köp hem bär från frysdisken.

Grönsaker

  • Brysselkål, grönkål, rödkål.
  • Salladskål, savojkål, vitkål.
  • Gul lök, purjolök, rödlök, silverlök, syltlök, vitlök.
  • Kålrot, jordärtskocka, morötter, palsternacka.
  • Persiljerot, potatis, rotselleri, rättika.
  • Gulbeta, polkabeta, rödbeta, vitbeta.
  • Butternut, pumpa.
  • Svartrot, tryffel.

Frukt och bär

  • Päron, vinteräpple, vanligt äpple.
  • Slånbär, tranbär.

Fisk och kött

  • Vilt.
  • Blåmusslor, pilgrimsmusslor, ostron.
  • Sej, sill/strömming.

Kommentarer

  1. Hej!

    Utmärkt lista - och kul att jag följer nästan allt redan!:)

    Jag har funderat mycket på de päron och äpplen jag äter denna tid på året. Jag har misstänkt att de odlas i uppvärma växthus - har ni någon koll på det?

    /Joakim

    Joakim Book 2012-03-19 21:19:02 svara

    • Vinteräpplen måste ju vara okej, de lagras väl från höstskörden och mognar under vintern?

      Johannes Oscarsson 2012-03-20 10:22:21 svara

      • Det stämmer nog. Men hur ligger det till med Päron och Äpplen?

        Joakim 2012-03-20 14:47:00 svara

        • Tror inte det säljs andra svenska äpplen än vinteräpplen under vintern, men det är en helt vild gissning från min sida...

          Johannes Oscarsson 2012-03-22 00:20:57 svara