Mat i säsong juni–september

Under sommarmånaderna och den tidiga hösten finns det gott om färgstarka grönsaker som zucchini och spenat, morötter och färska bönor. Den tidiga fångsten av makrill och sik kommer in i affärerna, men undvik sik från Östersjön där bestånden är starkt hotade.

Grönsaker

  • Purjolök, gräslök, ramslök, rödlök, salladslök, gul lök.
  • Persilja, nässlor, spenat, mangold.
  • Blomkål, broccoli, fänkål, vitkål.
  • Gurka, zucchini, tomater, paprika.
  • Sparris, sockerärter, rädisor, kronärtskocka, färska bönor.
  • Potatis, rotselleri, kålrot, palsternacka, rödbetor, morot.

Frukt och bär

  • Jordgubbar, hallon, blåbär.
  • Vinbär, körsbär, krusbär.
  • Rabarber, plommon, päron, nätmelon.

Fisk

  • Sik, gädda, blåmusslor, makrill.

Kommentarer