Kemikaliefri mirakelkräm

Sminkborttagning, hudkräm och acnemedel; kokosnötsolja är tre i ett. Testa mirakelkrämen med bara en enda ingrediens.

Kokosnötsolja kan ensam ersätta tre miljöbelastande produkter som många använder varje dag: sminkborttagning, hudkräm och acnemedel.

Sminkborttagning: Fett löser fett och därför är kokosnötsolja en perfekt sminkborttagare. Smörj in ansiktet med ett tunt lager kokosolja och skölj av med ljummet vatten. Använd eventuellt tvål och dra av överflödig olja med en bit mjukt papper.

Hudkräm: Smörj in huden före eller efter dusch så håller den sig mjuk och smidig.

Acnemedel: Vid acne är det bra att hålla huden återfuktad, dessutom är kokosnötsoljan både antibakteriell och innehåller E-vitamin. Tvätta ansiktet med oljan eller sätt några teskedar i badkarsvattnet.

Kokosnötsolja eller kokosfett?

Kokosolja och kokosfett är samma sak men i olika former. Här säger vi ofta kokosfett i och med att den är i fast form i vårt kalla klimat. I exempelvis medelhavsländerna är den oftast i form av olja. Den ekologiska från hälsokostbutiken, som brukar heta kokosolja, är dock att föredra framför den processade i matbutiken, som brukar heta kokosfett.

Kommentarer

  1. Kokosnötolja OK jättebra! MEN kolla först VARIFRÅN den kommer. Många företag köper den från underleveranrtörer som har jätteplantager på Sumara och i Indonesien, där de skövlar regnskog - 800 fotbollsplaner varje dag! - för att odla kokospalmer. Många djur, orangutans och tigrar fördrivs från sina hem. Om ni tycker att det är viktigt, så kolla på WWF.

    Christina Klein 2014-08-17 21:21:19 svara

  2. Hej.Mycket bra skrivigt och jätteviktigt. Tack Christina

    Anna Blomström 2015-08-24 19:19:40 svara