Bor du i hyresrätt eller av annan anledning inte har möjlighet att byta toalettstol kan du minska vattenförbrukningen genom att lägga något som tar upp volym i vattenbehållaren, till exempel en flaska med vatten.

Lägg en flaska i toaletten

Moderna toalettstolar använder mycket mindre vatten än äldre modeller. Bor du i hyresrätt eller av annan anledning inte har möjlighet att byta toalettstol kan du minska vattenförbrukningen ändå med en flaska eller vanlig tegelsten som läggs i tanken.

En genomsnittlig person går på toaletten sex gånger per dygn. De flesta toaletter som tillverkas idag har två nivåer av spolning, där det kommer omkring dubbelt så mycket vatten i den större spolningen. Att använda dubbelspolande toaletter ger omkring 10% vattenbesparing.

Toaletten förbrukar en femtedel av vattnet i hemmet, så om man inte kan installera en dubbelspolande toalett men ändå vill minska förbrukningen kan man skaffa en tegelsten eller ta en stor läskflaska, lägga i lite grus och fylla resten med vatten. Denna barlast lägger du sedan i vattentanken efter att du spolat första gången. Tack vare att den minskar mängden vatten som fylls på i tanken går det åt mindre vatten för varje spolning.

Kommentarer