Överst: Svamp, rödbeta, morot, palesternacka, rönnbär, makrill.
Utspritt i mitten: Lingon, nypon, plommon.
Underst: Lök, äpple, kronärtskocka, päron, zucchini.

Mat i säsong september–november

Senhöstens skördeperiod ger mängder av grönsaker och frukter samt råvaror för att sylta, safta eller lägga in. Jaktsäsong följer på fiskesäsong för gädda och makrill.

Grönsaker

  • Svamp, gotländsk tryffel.
  • Gräslök, gul lök, purjolök, rödlök, vitlök.
  • Majrova, morötter, palsternacka, potatis, rotselleri, rödbetor.
  • Brysselkål, fänkål, grönkål, kålrabbi, kålrot.
  • Rödkål, salladskål, savojkål, vitkål.
  • Broccoli, blomkål, själkselleri.
  • Brytbönor, pumpa, zucchini.
  • Jordärtskocka, kronärtskocka, persiljerot.

Frukt och bär

  • Äpplen.
  • Björnbär, fläderbär, körsbär, rönnbär, slånbär.
  • Lingon, nypon, plommon, päron.

Fisk och kött

  • Vilt.
  • Abborre, gädda, gös, blåmusslor, makrill.

Kommentarer

  1. Vad kan man göra av rönnbär?

    Leila Swartling 2011-08-30 07:15:13 svara

  2. rönnbärsgele är mitt spontana svar. men det måste ju finnas mer?

    Emil Edeholt 2011-08-30 07:17:55 svara

  3. Bännvin, vin, sylt, gele är googles svar. http://www.ortblomman.com/ortbiten/ronn.html

    Leila Swartling 2011-08-30 07:22:27 svara

  4. Såg ett program idag från England. De driver en kampanj att för att folk ska odla grönsaker. Recepten verkar väldigt goda.

    http://www.bbc.co.uk/gardening/digin/

    christer 2011-08-30 19:23:13 svara